Widok zawartości stron Widok zawartości stron

Sprzedaż sadzonek

Sprzedaż sadzonek gatunków leśnych w Szkółce Bludzie prowadzona jest w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.30 do 14.00 (po wcześniejszym telefonicznym umówieniu przyjazdu z leśniczym).

      Szkółka nie prowadzi stałego punktu sprzedaży sadzonek, dlatego sprzedaż jest uwarunkowana obecnością leśniczego w szkółce.
      Przyjazd do szkółki w celu zakupu sadzonek wcześniej należy uzgodnić z leśniczym ds. szkółkarskich Sylwestrem Grygo, tel.(87)615 84 24, kom.510 258 345.

     

      Warunki sprzedaży sadzonek w Nadleśnictwie Gołdap:

  • sprzedaż sadzonek prowadzona jest w formie gotówkowej w siedzibie Leśnictwa szkółkarskiego Bludzie Małe 8 w dni robocze w godzinach 730-1400(po wcześniejszym telefonicznym umówieniu)
  • sprzedaż na fakturę VAT prowadzona jest w biurze Nadleśnictwa,
  • zakupionych sadzonek nie wolno nabywcy zabierać bez uprzedniego doręczenia dokumentu zakupu organom administracji leśnej oraz bez uzyskania adnotacji o wydaniu (dotyczy sprzedaży na Fakturę VAT),
  • wywóz sadzonek odbywa się w godzinach i dniach uzgodnionych z Leśniczym szkółkarzem drogami wskazanymi przez wydającego produkty,
  • nabywce obowiązuje termin wywozu podany na fakturze, po wyznaczonym terminie administracja leśna nie ponosi odpowiedzialności za zakupiony materiał sadzeniowy,
  • sadzonki zakupione na ,,paragon fiskalny,, u Leśniczego szkółkarza nabywca odbiera w dniu zakupu.

Najnowsze aktualności Najnowsze aktualności

Powrót

Ugotuj sobie święta z dziczyzny

Ugotuj sobie święta z dziczyzny

Lubisz gotować, poznawać nowe smaki, uczyć się nowych technik kulinarnych? To coś dla Ciebie! Już dziś ruszają zapisy na bezpłatne warsztaty kulinarne pn."Ugotuj sobie święta z dziczyzny".

Pod czujnym okiem profesjonalnej szefowej kuchni - Ewy Bałdyś-Jakuć, przygotujemy wyśmienite potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu m.in. rosół z przepiórki z browikami i kluskami rozmarynowymi, gulasz z jelenia z trawą żubrową na podpłomykach gryczanych, pierogi z dziczyzną i wędzoną słoniną a na koniec deser jeżynowy z syropem z pędów młodej sosny i kruszonką z orzechów laskowych.

Podczas warsztatów opowiemy o właściwościach odżywczych i walorach smakowych dziczyzny i innych naturalnych produktów pochodzących z lasu. Będzie trochę o odpowiednich sposobach przyrządzania oraz właściwym przechowywaniu produktów runa leśnego.

Mamy tylko 30 miejsc! Decyduje kolejność zgłoszeń! Zapisów dokonujemy wyłącznie drogą mailową, pod adresem: anna.jakimiuk@bialystok.lasy.gov.pl

Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach.

Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać:
„Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki
i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail.

O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, zostaną Państwo powiadomieni zwrotną informacją mailową.